Poke bowl met makreel

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Ingrediënten

  • 100 g quinoa
  • 350 g makreelfilet
  • 150 g tuinbonen, gedopt
  • 1 appel
  • 2 el citroensap
  • 2 kl sesamzaadjes
  • 150 g rode biet blokjes, gekookt
  • 150 g zeekraal
  • 3 lente-uitjes
  • vetstof
  • chilipeper

Marinade:

  • 6 el maïsolie
  • 3 el citroensap
  • 1 el sesamolie
  • 1 el sesamzaadjes

Recept

Kook de quinoa gaar, volgens de aanwijzingen op de verpakking, in gezouten water.

Snijd de makreel in blokjes.

Maak de marinade: Meng de maïsolie met het citroensap. Voeg sesamolie, sesamzaadjes, peper en zout toe. Sprenkel 2/3 van de marinade over de makreelblokjes en zet een half uurtje in de koelkast. Houd de rest van de marinade apart.

Snijd de appel in plakjes, besprenkel met 2 el citroensap.

Stoof de groenten (lente-ui, tuinbonen en zeekraal) steeds apart gaar in weinig vetstof. Meng de helft van de tuinbonen en de lente-ui met de quinoa en de rest van de marinade.

Snijd de chilipeper in fijne ringen.

Verdeel de quinoa over kommetjes. Werk af met gestoofde zeekraal, gemarineerde makreel, appelplakjes en rode biet, de rest van de tuinbonen en de lente-ui. Voeg enkele schijfjes chilipeper toe.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.