Breng het zonnetje in huis met deze tapasrecepten
Wie ooit al op vakantie ging naar Spanje heeft ze ongetwijfeld al eens gegeten: tapas! Deze kleine hapjes werden oorspronkelijk als smaakmaker geserveerd bij een drankje, maar vandaag de dag kan je ze onder elke vorm bestellen. Als aperitiefhapje, als tussendoortje of zelfs als hoofdmaaltijd – alles kan en alles mag.
Zelf tapas maken was nog nooit zo makkelijk
De tapa zag het levenslicht in Spanje, maar is ondertussen ook over de grenzen heen geroemd én geliefd. Dit zuiderse hapje geeft een zonnige twist tijdens feestjes of je kan er gewoon gezellig thuis van smullen. Wil jij graag zelf eens tapas maken? Dan hebben we goed nieuws, want met onze tapasrecepten wordt dat een fluitje van een cent!
Feestelijke tapasrecepten
Geef je een feestje voor vrienden of familie, dan maak je gegarandeerd indruk met zelfgemaakte tapas. Een gouden tip voor een geslaagde tapasavond is variatie. Ga voor een combinatie van warme en koude tapas, met vlees en vis, en wees niet bang om er ook iets speciaals aan toe te voegen zoals een springroll met steak. Deze stijlvolle tapasgerechten stelen ongetwijfeld de show op je feestje!
Vegetarische tapas
Variatie is heel belangrijk tijdens een tapasavondje. Naast tapas met vlees of vis kan je daarom ook vegetarische tapas aan je menu toevoegen.
Bruschetta’s zijn altijd een goede keuze: de basis hiervoor is een sneetje licht geroosterd stokbrood dat je belegt met een salsa naar keuze. Wij hebben voor jou het recept voor een traditionele bruschetta al pomodoro, maar ook meer originele varianten zoals bruschetta met aardbeien – allebei heerlijk fris.
Of wat dacht je van overheerlijke tempura-groentjes?
Patapas: tapas met patatjes
Ook onze geliefde aardappel kan je zonder probleem in een zuiders jasje stoppen. Maak kennis met onze patapas: smaakvolle hapjes met een speelse knipoog naar tapas. Je kan deze verrassende gerechten makkelijk zelf maken: van aardappelspiesjes en ovengebakken nachos tot originele aardappelwafeltjes of een minipizza van aardappel.
Tapas maken met 100% ingrediënten van bij ons
Spaanse tapas zijn natuurlijk overheerlijk, maar het is ook perfect mogelijk om tapas te maken met ingrediënten van bij ons. We hadden het al over tapasgerechten met aardappelen, maar ook ingrediënten als kaas, spek, witloof en vis vinden hun plekje. Hieronder vind je alvast enkele lekkere tapasrecepten met ingrediënten van hier.
Tapasrecepten: makkelijk - makkelijker - makkelijkst
Een bordje lekkere tapas, een fris drankje, goed gezelschap, en als het even kan ook nog een streepje zon: meer heb je niet nodig voor een geslaagde hap. Het mooiste is dat je tapas makkelijk zelf kan maken: van heel erg simpele tot meer uitgebreide gerechten.
Voor alles wat lekker is om bij tapas te gebruiken, vind je in de winkel een even lekkere bioversie. Of koop je producten recht van bij de boer. Er is steeds een verkooppunt bij jou in de buurt. En traditionele streekproducten? Die houden van elke tafel en zeker van tapas.
Heb jij een van onze tapasrecepten uitgeprobeerd? Of ken je zelf nog een lekkere tapa die je graag met ons wilt delen? Laat het ons dan zeker weten via onze Facebook-pagina, op Twitter of via een leuke foto op Instagram met #lekkervanbijons! Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en volg ons ook op Pinterest, YouTube of schrijf je in op onze nieuwsbrief!