Zelfgemaakte tempuragroentjes van wortel, courgette, broccoli en groene boontjes. Ze liggen gepresenteerd op een groot bord met een huisgemaakte kruidenmayonaise als dip. We serveren er wat partjes citroen bij voor de zure toetst wie dit wenst.

Breng het zonnetje in huis met deze tapasrecepten

Wie ooit al op vakantie ging naar Spanje heeft ze ongetwijfeld al eens gegeten: tapas! Deze kleine hapjes werden oorspronkelijk als smaakmaker geserveerd bij een drankje, maar vandaag de dag kan je ze onder elke vorm bestellen. Als aperitiefhapje, als tussendoortje of zelfs als hoofdmaaltijd – alles kan en alles mag.

Zelf tapas maken was nog nooit zo makkelijk

De tapa zag het levenslicht in Spanje, maar is ondertussen ook over de grenzen heen geroemd én geliefd. Dit zuiderse hapje geeft een zonnige twist tijdens feestjes of je kan er gewoon gezellig thuis van smullen. Wil jij graag zelf eens tapas maken? Dan hebben we goed nieuws, want met onze tapasrecepten wordt dat een fluitje van een cent!

Tapasrecepten: makkelijk - makkelijker - makkelijkst

Een bordje lekkere tapas, een fris drankje, goed gezelschap, en als het even kan ook nog een streepje zon: meer heb je niet nodig voor een geslaagde hap. Het mooiste is dat je tapas makkelijk zelf kan maken: van heel erg simpele tot meer uitgebreide gerechten.

Voor alles wat lekker is om bij tapas te gebruiken, vind je in de winkel een even lekkere bioversie. Of koop je producten recht van bij de boer. Er is steeds een verkooppunt bij jou in de buurt. En traditionele streekproducten? Die houden van elke tafel en zeker van tapas.

Heb jij een van onze tapasrecepten uitgeprobeerd? Of ken je zelf nog een lekkere tapa die je graag met ons wilt delen? Laat het ons dan zeker weten via onze Facebook-pagina, op Twitter of via een leuke foto op Instagram met #lekkervanbijons! Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en volg ons ook op PinterestYouTube of schrijf je in op onze nieuwsbrief!