Geroosterde bloemkool met citroenkip

Vergeet bloemkool met witte saus: 9 verrassende recepten met bloemkool

Bloemkool, dat doet je waarschijnlijk meteen denken aan een dampende kom bloemkoolsoep of de klassieker bloemkool met witte saus, heerlijk! Maar je kan nog zoveel meer doen met deze veelzijdige groente. Deze 9 verrassende recepten met bloemkool werden speciaal voor jou geproefd én goedgekeurd! 

Geroosterde bloemkool

Bloemkool roosteren brengt de rijkelijke smaak van bloemkool ten volle naar boven. Bovendien is het poepsimpel! Snijd de bloemkool in kleine roosjes en leg ze op een ovenschaal met bakpapier. Zorg ervoor dat de roosjes niet op elkaar liggen. Zo worden ze het krokantst. Besprenkel met kruiden (topcombo’s: venkelzaad, mosterdzaad, look, curry…) en olie. Zet 35 minuten in de oven. Overheerlijk in combinatie met rauwkost zoals deze salade met geroosterde bloemkool en citroenkip met hazelnootkorst. Je kan de bloemkool ook in dikke plakken snijden en zo roosteren. Werk de geroosterde bloemkool af met een pittige salsa

Hummus of dipsaus met bloemkool

Rauwe bloemkool met een lekkere dip is altijd een winner bij het aperitief. Maar ook van bloemkool zelf kan je een dipsaus maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een verrassende hummus met bloemkool en zoete aardappel

Curry met bloemkool

Ga eens vreemd met bloemkool van bij ons en verwerk ze in een oosterse curry. In deze aardappelcurry gebruiken we bloemkool en courgette, maar eigenlijk kan je met elke groente aan de slag. Denk maar aan paprika of tomaat. Vind je de curry iets te pittig? Voeg dan wat yoghurt toe om te verzachten.

Bloemkoolfrittatta

Heb je nog wat gekookte bloemkool over? Een frittata is een ideale manier om restjes te verwerken. Een frittata met bloemkool en spinazie is niet te versmaden. Een lekker slaatje erbij en je hebt een volwaardig avondmaal. En er is geen enkel restje verloren gegaan. Een gerechtje naar ons hart!

Bloemkoolrijst

Dat bloemkool de kameleon onder de groenten is, bewijst dit recept voor bloemkoolrijst. Bloemkoolrijst is niet alleen superlekker en licht: het is ook een ideale manier om je kinderen op een sneaky manier nog wat extra groenten voor te schotelen. 

Bloemkoolpizza

Een pizza met een bodem van bloemkool heeft wel de smaak maar niet de calorieën van een gewone pizza. Hoera! Wij belegden onze bloemkoolpizza met tomaat en rode ui, maar aarzel niet om aan de slag te gaan met courgette, champignons, paprika… Alles kan! 

Probeerde jij een van onze recepten met bloemkool? Of heb je nog een recept of tips die je graag met ons wil delen? Laat het dan zeker weten via onze Facebook-pagina, op Twitter of via een leuke foto op Instagram met #lekkervanbijons!

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.