Taco’s van bloemkool met pikante mignonnette

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

45

Op zoek naar lekkere gerechten om wat meer groenten binnen te krijgen? Dan zijn deze taco's van bloemkool iets voor jou! Beleg ze met gemarineerde mignonette en een slaatje voor een heerlijk gerecht. 

Ingrediënten

  • 600 g mignonnette
  • koriander om af te werken
  • 1 limoen
  • extra chilisaus om te serveren
  • 140 g volle yoghurt

Voor de marinade:

  • 2 el tomatenpuree
  • 3 el pikante chilisaus
  • 2 teentjes knoflook

Voor de taco’s:

  • 800 g bloemkoolroosjes
  • 1 ei
  • 4 el fijngehakte koriander
  • 70 g bloem
  • 1 el citroenrasp
  • peper en zout

Voor de salade:

  • 100 g geraspte witte kool
  • 100 g geraspte rode kool
  • 2 minikomkommers
  • 2 lente-uien
  • olijfolie

Recept

Verwarm de oven voor op 180°C.

Roer de tomatenpuree los met een scheutje water. Doe er de chilisaus bij en pers er de look bij. Leg er het vlees in en bedek het goed met de saus. Zet even apart.

Kook de bloemkoolroosjes 5 minuten in licht gezouten water. Giet af en schep ze in een blender.  Blend in delen tot kruimels.

Schep alles in een kom en voeg het ei, gehakte koriander, bloem en citroenrasp toe. Kruid met peper en zout en meng alles goed onder elkaar.

Verdeel het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat in 8 porties. Duw de porties plat tot cirkels van 15 cm doorsnede.  Zet 20 minuten in de oven. Draai de cirkels om en bak nogmaals 8 minuten verder.

Haal ondertussen het vlees uit de marinade en grill het gaar in een grillpan. Snijd daarna in plakjes. 

Snijd de komkommers in fijne schijfjes en de lente-ui in ringen.
Hussel de witte kool met de rode kool, komkommer, lente-ui en een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout.

Snijd de limoen in partjes.

Verdeel de taco’s over de borden. Schep er wat yoghurt op, verdeel er de salade  en het vlees over. Werk af met de extra koriander en geef er de limoenpartjes en de extra chilisaus bij.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.