Mignonnettes met preistoemp

Ingrediënten

  • 4 mignonnettes
  • een scheutje olijfolie
  • 6 grote bloemig kokende aardappelen in grote stukken
  • 2 grote preiwitten, in grove ringen
  • 4 el boter
  • 1 scheut melk
  • 1 el mosterd
  • nootmuskaat
  • versgemalen peper
  • zout

Recept

Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Pureer de aardappelen. Doe er 2 el boter en een scheut melk bij.

Stoof de prei beetgaar in 1 el boter, breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Meng de prei door de aardappelpuree. Haal de pot van het vuur en roer de mosterd erdoor.

Laat 1 el boter heet worden in een pan en voeg de olijfolie toe. Het vlees moet bij het bakken onmiddellijk dichtschroeien. Zo blijft het vlees lekker sappig binnenin. Draai het vuur lager en laat het vlees zachtjes garen. Kruid met peper en zout.

Serveer de mignonnettes met de preistoemp en de braadjus van het vlees.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.