
Ingrediënten
- 4 mignonnettes
- een scheutje olijfolie
- 6 grote bloemig kokende aardappelen in grote stukken
- 2 grote preiwitten, in grove ringen
- 4 el boter
- 1 scheut melk
- 1 el mosterd
- nootmuskaat
- versgemalen peper
- zout
Recept
Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Pureer de aardappelen. Doe er 2 el boter en een scheut melk bij.
Stoof de prei beetgaar in 1 el boter, breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Meng de prei door de aardappelpuree. Haal de pot van het vuur en roer de mosterd erdoor.
Laat 1 el boter heet worden in een pan en voeg de olijfolie toe. Het vlees moet bij het bakken onmiddellijk dichtschroeien. Zo blijft het vlees lekker sappig binnenin. Draai het vuur lager en laat het vlees zachtjes garen. Kruid met peper en zout.
Serveer de mignonnettes met de preistoemp en de braadjus van het vlees.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.