Salade van geroosterde bloemkool met citroenkip in hazelnootkorst

Salade
Type
Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

45

Ingrediënten

Citroenkip

  • 4 kippenfilets
  • 1 onbehandelde citroen
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 4 el olijfolie
  • ½ kl gemberpoeder
  • ¼ kl kaneel
  • peper en zout
  • 50 g hazelnoten, met vlies
  • 4 el honing

Recept

Rasp de onbehandelde citroen en pers het sap uit. Snipper de sjalot en knoflook fijn. Meng het sap en rasp van de citroen met de olijfolie, gesnipperde sjalot, knoflook, gember- en kaneelpoeder. Kruid nog met peper en zout. Leg de kip in de marinade en zet een half uurtje in de koelkast.

Verdeel ondertussen de bloemkool in roosjes en snijd de venkel in ongeveer even grote repen. Leg ze op een ovenplaat en strooi er de venkelzaadjes over. Sprenkel er nog olijfolie over.

Doe de kip en de marinade in een ovenschotel. Verdeel over elke kippenfilet een eetlepel honing en strooi er de hazelnoten over.

Zet beide schotels in de voorverwarmde oven op 180° C gedurende 35 minuten.

Spoel en droog ondertussen de spinazie en kruiden en doe ze in een saladekom. Maak een vinaigrette, meng het citroensap met de 2 oliesoorten en een koffielepel honingmosterd. Verdeel over de salade. Leg er de gegrilde groenten bij en serveer met de citroenkip.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.