Couscoussalade van bloemkool

Bijgerecht
Type
Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

20

Deze couscoussalade van bloemkool is lekker licht en zit bomvol smaak. Een heerlijk zomers bijgerechtje!

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g kerstomaatjes
  • 4 lente-uitjes
  • sap van 1 limoen
  • handvol koriander
  • handvol munt
  • 30 g amandelschilfers, geroosterd
  • 1 kl ras el hanout
  • olijfolie
  • peper en zout

Recept

Maak de couscous

Snijd de bloemkool in grove stukken. Doe de stukken in delen in een blender en mix tot een fijne korrel.

Pers de look fijn en bak kort aan in olijfolie. Voeg de bloemkoolcouscous toe en roerbak 2 minuten.

Kruid met de ras el hanout, peper en zout.

Voorbereiding

Halveer de kerstomaatjes. Snijd de lente-ui in ringen.

Hak de koriander en munt fijn.

Afwerking

Neem de pan van het vuur en schep er de kerstomaatjes, amandelschilfers, verse kruiden en lente-uitjes onder.

Breng de bloemkoolcouscous verder op smaak met wat olijfolie en het limoensap.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.