Kaassoufflé met bloemkool en spinazie

Bijgerecht
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Een klassieke kaassoufflé smaakt altijd maar zij die graag afwijken van het traditionele recept moeten zeker deze versie eens proberen. Door bloemkool, spinazie en pancetta toe te voegen wordt deze kaassoufflé een echte smaakbom. 

Ingrediënten

  • 8 plakjes pancetta
  • 200 g bloemkool
  • 150 g spinazie
  • 1 teen knoflook
  • 60 g bleu des moines
  • 3 eieren + 2 eiwitten
  • snuifje nootmuskaat
  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • peper en zout

Recept

Verwarm de oven voor op 180°C.

Bak het spek krokant in een pannetje zonder vetstof.

Zet een pannetje op het vuur met wat olijfolie en laat het teentje knoflook er zijn smaak in afgeven. Laat de spinazie slinken in de warme olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Snijd roosjes van de bloemkool en blancheer kort tot ze beetgaar zijn.

Klop de eieren en de eiwitten op tot ze schuimig zijn en breng op smaak met peper, zout en een snufje nootmuskaat. Neem enkele kleine vormpjes en beboter ze. Leg er 2 plakjes pancetta in, daarna de spinazie en tot slot enkele stukjes bloemkool. Brokkel er de schimmelkaas over en overgiet met het eiermengsel.

Bak gaar in de hete oven gedurende xx min.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.