Meesterlyck

Meesterlyck

Meesterlyck-ham

Meesterlyck-ham: eerlijk en puur...

Als je van fijne kookham houdt, dan kom je vanzelf terecht bij Meesterlyck. Al sinds 1992 hét keurmerk voor kwaliteitsham van bij ons. Het M-brandmerk is inmiddels een vertrouwd symbool dat staat voor pure en vooral lekkere kookham. Meesterlyck-ham moet voldoen aan de strengste kwaliteitsvereisten en wordt gecontroleerd tot op je boterham.

Meesterlyck-ham wordt gemaakt op basis van 100% Certus of 100% Belgisch varkensvlees (gekweekt, geslacht en versneden in België). Je ondersteunt dus de lokale economie en beperkt de voedselkilometers. Momenteel zijn 13 vleeswarenfabrikanten erkend om producten onder het Meesterlyck-label op de markt te brengen.

Gezond genieten met Meesterlyck-ham

Gezond eten betekent evenwichtig en gevarieerd eten. Dat wordt goed weergegeven door de actieve voedingsdriehoek. Ook vleeswaren hebben hierin hun plaats. Kies bij voorkeur vleeswaren met maximaal 15 g vet en maximaal 1000 mg natrium (of 2,5 g zout) per 100 g. Meesterlyck-kookham voldoet aan deze criteria. Het is mager vlees – het bevat gemiddeld maar 3 g vet per 100 g - en bevat maximaal 800 mg natrium (of 2 g zout) per 100 g. Meesterlyck-kookham is bovendien een goede bron van eiwitten, B-vitaminen (B1, B3, B6, B12) en de mineralen zink en selenium.

Onthoud volgende regels: 100 g vlees, vis, ei en vegetarische vervangproducten volstaan in je dagelijkse voeding. Vergeet ook niet te variëren binnen deze voedingsgroep. Combineer met veel groenten of met fruit en volkoren graanproducten of gekookte aardappelen. Beperk het gebruik van vetrijke smaakmakers zoals mayonaise, boter en room. Accentueer de lekkere smaak van Meesterlyck-kookham met bijvoorbeeld een mespuntje mosterd of pickles, enkele zoetzure uitjes, augurken of stukjes rode biet, een handvol rucola, waterkers…

Meer weten over de plaats van vlees binnen een evenwichtige en gevarieerde voeding

Proef mee met onze smaakmakers Thomas en Marlies

Thomas en Marlies zijn vandaag, net zoals vele andere trendsetters, op een ambitieuze en zeer vernieuwende manier aan de slag met authentieke materialen en ambachten. Ze voegen op geheel eigen wijze eigentijdse accenten toe aan traditioneel vakmanschap. En die filosofie trekken ze ook door in hun keuken. Want ook daar geven ze graag een hedendaagse twist aan hun gerechten met Meesterlyck-ham... Ontdek hieronder hun gerechten.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.