Brood met ham, tomaten en ei

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(20) 30

Er is niets dat zo veel voldoening geeft als zelf je eigen brood maken. Voeg ham, tomaten en ei toe voor een super-de-luxe brood dat perfect is voor ontbijt of brunch. 

Ingrediënten

  • 200 g kerstomaatjes
  • handvol basilicumblaadjes
  • 2 lente-uitjes
  • 1 el gedroogde gist
  • 1 tl fijne suiker
  • 160 ml warm water
  • 230 g bloem, gezeefd
  • 4 eieren
  • 8 plakjes gerookte Meesterlyck-ham
  • 100 g Brugge oud
  • 1 tl zout
  • ½ el olijfolie

Recept

Verwarm de oven voor op 220°C. 

Meng de gist met suiker en warm water, laat 5 minuten rusten.

Zeef de bloem en meng met het zout en olijfolie. Voeg het gistmengsel toe en kneed tot een elastisch deeg.  Vorm een bal van het deeg en laat onder een vochtige handdoek 20 minuten rijzen.

Rasp de kaas.

Rol het deeg opnieuw uit en leg het in een met bakpapier beklede springvorm van 24 cm doorsnede.  Duw lichtjes in de vorm.  Breek er de eitjes over en verdeel er de ham en kerstomaatjes over. Bestrooi met de kaas en zet 15 minuten in de oven.

Snijd de lente-uitjes in ringen. Werk voor het aansnijden af met de lente-uitjes en basilicum.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.