Witloofsoep

Flandria
Partner
Soep
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

15

Witte soep van witloof en grijze garnalen. Aangevuld met preiwit en aardappel. Gebruik een groentebouillon voor bij de soep. 

Ingrediënten

Recept

Snijd de ui en aardappel in grove stukken en stoof samen glazig in wat boter. Snijd het witloof overlangs door en snij het onderste dikke stuk eraf om het bittere gedeelte eruit te halen. Hou enkele witloofblaadjes opzij om te garneren.

Snijd de rest van het witloof fijn en voeg toe aan ajuin en aardappel. Snijd het wit van de prei fijn en voeg toe aan de rest.

Giet de groentebouillon over het mengsel en kruid met peper en zout. Laat 20 minuten pruttelen, mix kort en laat nog even doorkoken.

Garneer de soep met een blaadje witloof en wat garnaaltjes.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.