

Smashed burger met kimchi van witloof
Sappig vlees, gesmolten Flandrien Rouge, gebakken ui én een pittige twist met zelfgemaakte witloofkimchi: deze smashed burger is allesbehalve doorsnee. De kimchimayo tilt ’m naar next level, de crunch maakt het af. Streetfoodgevoel, maar dan bij je thuis.
Het recept voor kimchi van witloof vind je hier.
Bereiding
Kimchi van witloof
Het recept voor de kimchi van witloof vind je hier terug.
Maak de kimchimayonaise
Mix de witloofkimchi met de mayonaise. Voeg het limoensap en de zeste toe. Zet koel weg.
Burgers
Kruid het gehakt met peper en zout. Verdeel in gelijke porties, 1 per persoon, en druk plat tot dunne schijven.
Snijd de uien in ringen.
Verhit een pan, bak de burgers krokant aan beide zijden en bak tegelijk de uienringen mee.
Leg op het einde de kaas op de burgers en laat even smelten.
Afwerking
Toast de broodjes licht onder de grill of in een droge pan.
Besmeer de onderste helft met kimchimayonaise. Leg er een burger met gesmolten kaas en wat gebakken ui op. Werk af met een flinke lepel kimchi van witloof. Dek af met het bovenste broodje.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.