Hamburger met lamsgehakt en yoghurtsaus

Snack
Type
Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Deze zelfgemaakte hamburger van lamsgehakt met yoghurtsausje is comfort food op zijn best. En dit gerecht staat na een half uur al op tafel! Wat wil je nog meer?

Ingrediënten

  • 600 g lamsgehakt
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl oregano
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 ei
  • 1 el paneermeel
  • boter
  • peper en zout

Voor de yoghurtsaus

  • 2 el mayonaise
  • 4 el natuuryoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el bieslook
  • 1 el peterselie

Voor de garnering

  • 1/2 komkommer
  • sla naar keuze
  • blaadjes munt (optioneel)

Recept

Voorbereiding

Doe het lamsgehakt in een grote mengkom en voeg  het paprikapoeder, komijnpoeder en oregano toe. Meng goed en kruid naar eigen smaak met peper en zout.

Pers de knoflook en voeg toe aan het geheel. Voeg tenslotte het ei en het paneermeel toe en meng het gehakt tot een mooi geheel.

Verdeel het gehaktmengsel in vier ballen en duw ze plat tot een hamburgers. Plaats in de frigo.

Meng voor de yoghurtsaus de yoghurt samen met de mayonaise en de geperste knoflook.

Snipper de peterselie en bieslook fijn en voeg toe aan de saus. Meng goed.

Schil de komkommer en snijd in dunne plakjes.

Maak de hamburgers

Bak de hamburgers in een hete pan op een hoog vuur aan alle kanten mooi bruin.
Je kan ze ev. ook grillen in een grillpan of op de barbecue.

Verdeel de saus op de onderste helft van de hamburgerbroodjes. Beleg met enkele plakjes komkommer.

Leg de burgers hierop en verdeel vervolgens de sla over de burgers. Doe eventueel nog wat extra saus op de sla.

Indien gewenst kan je enkele muntblaadjes toevoegen. Dek de broodjes af met de bovenste helften.

Serveer meteen.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.