

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bekleed een taartvorm van diameter 23 cm met bladerdeeg.
Schil de aardappelen en snijd in plakjes. Kook de plakjes beetgaar. Laat afkoelen.
Snipper de ui en rozemarijn. Verhit de olie in een pan en bak het spek samen met de ui en rozemarijn.
Klop de eieren met room, kaas, peper en zout.
Schik de aardappelschijfjes in de taartvorm. Overgiet met het eimengsel en verdeel er het spek met ui over. Werk af met geraspte oude kaas.
Plaats 30 tot 35 minuten in de oven.
Maak ondertussen het kruidenslaatje. Maak een dressing van citroensap, olijfolie, honing, peper en zout. Snijd de rode ui in schijfjes en meng onder salade. Voeg de verse kruiden toe.
Meng tenslotte voor het opdienen de dressing met de salade. Kruid eventueel met extra peper en zout.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.