Vier manieren om eitjes klaar te maken

Broodje kaas
4
25
  • kakelverse eitjes
  • peper
  • zout
  • azijn (voor het gepocheerd eitje)
Een ei pocheren durft nogal eens mislukken. Maar oefening baart kunst! Zorg ervoor dat je verse eitjes gebruikt. Hoe verser het ei, hoe meer kans op succes. Er bestaat ook een trucje om te weten of je eitje vers is, nl. je eitje in een glas water leggen. Als het ei zinkt en op de bodem blijft liggen, is het een vers ei. Als het drijft is het geen vers ei.

Zacht/hard gekookt ei:

Zet water aan de kook. Vanaf het moment dat het water kookt, zet je het vuur iets zachter. Doe het eitje voorzichtig in het water.
Haal het na 4 à 5 min uit het water voor een zacht gekookt eitje. Voor een hard gekookt eitje haal je het er na 8 à 10 min uit.

Roerei:

Doe een klontje boter in een pan.
Breek het ei in de pan en roer erdoor met een vork tot dat het ei gebakken is. Breng op smaak met peper en zout.

Spiegelei:

Doe een klontje boter in een pan. Neem eventueel een vormpje en zet het in de pan.
Breek het ei in het vormpje. Kruid af met peper en zout.
Wanneer het ei gaar is, haal je het spiegelei voorzichtig uit de pan zodat je het eigeel niet breekt.

Gepocheerd ei, dit is een gekookt ei zonder schaal :

Neem een hoge pot en vul het voor 3/4 met water. Breng het water aan de kook. Doe een scheut azijn in de pot. Zodra het water kookt, zet je het vuur een beetje zachter zodat het water net onder het kookpunt blijft.
Breek een vers eitje voorzichtig in een kommetje. Zorg ervoor dat het eigeel niet breekt.
Neem een spatel en roer in de pot tot er een draaikolk ontstaat.
Giet nu het eitje in het midden van de draaikolk.
Na 3 à 4 minuten is je gepocheerd eitje klaar. Haal het er voorzichtig uit met een schuimspaan.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.