Videe van konijn met kervelpuree

4
80

Je kent videes met kip, maar voor deze variant gebruik ik heel mager vlees van konijn. Er komen natuurlijk balletjes bij en een lekkere kervelpuree om het af te maken. Zalig lekker eten!

Voor de bouillon:

  • 1 konijn
  • 2 wortelen
  • 2 stengels selder
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 blaadje laurier
  • enkele takjes tijm
  • 2 l water

Voor de vulling:

Voor de kervelpuree:

Voor de saus:

  • 60 g boter
  • 80 g tarwebloem
  • 1,5 l bouillon
  • ¼ citroen
  • een scheutje room
  • foelie
  • peper
  • zout
Deze puree past ook uitstekend bij een lekker stuk vis.

Bouillon:

Snijd het konijn in grote stukken.
Schil de wortelen en snijd ze in stukken. Pel de ui en de knoflook. Snijd ze grof. Spoel de selder en snijd de stengels ook in stukken.
Doe alle groenten in een grote kom. Leg er de stukken konijn bij. Voeg er ook de tijm en de laurier aan toe. Giet er het water bij en breng aan de kook.
Laat de bouillon ongeveer 1 uur trekken op een zacht vuur onder een deksel.

Vulling:

Meng het gehakt met de eierdooiers en het paneermeel in de keukenmachine. Kruid met peper en zout. Rol er kleine balletjes van.
Doe wat van de bouillon in een steelpan. Laat de balletjes garen in de bouillon. Ze zijn klaar als ze bovendrijven. Giet af en laat uitlekken.
Haal het konijn uit de bouillon en laat het afkoelen. Pluk het vlees van het konijn.
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Pel en snipper de sjalot.
Smelt een klont boter in een pan.
Snijd de champignons in vier en bak ze in de boter. Doe er de sjalot en de knoflookpulp bij en laat even mee bakken.
Smelt een klont boter in een tweede pan en bak de gehaktballetjes.

Kervelpuree:

Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
Plet de aardappelen tot puree met een klontje boter, de eierdooiers en een scheut melk.
Snijd de kervel wat fijner en roer hem door de aardappelpuree. Kruid eventueel wat bij met zout.

Saus:

Smelt de boter en doe er de bloem bij. Laat even bakken.
Giet er de bouillon bij en laat binden. Kruid met peper, zout en foelie (of nootmuskaat). Werk de saus af met een scheutje room en het sap van de citroen. Ze moet niet te dik zijn.

Afwerken en serveren:

Roer het konijnenvlees, de balletjes en de champignons door de videesaus.
Serveer de vol au vent van konijn met aardappelpuree. Geef er een partje citroen bij.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.