

Salade met varkensgebraad en mosterddressing
Deze salade mixt het beste van twee werelden: sappig, gekruid varkensgebraad en een frisse mix van venkel, appel en noten. De mosterddressing brengt pit, de blauwe kaas (voor de liefhebbers) zorgt voor extra punch. Licht, elegant en perfect als lunch of diner op zomerse dagen.
Bereiding
Laat het vlees een halfuur voor de bereiding op kamertemperatuur komen.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Dep het varkensgebraad droog en kruid met peper en zout.
Meng de olijfolie met de rozemarijn, tijm, geperste knoflook en mosterd. Wrijf het vlees in met dit mengsel.
Verhit olie en boter in een ovenbestendige pan en bak het gebraad rondom goudbruin.
Zet de pan zonder deksel ongeveer 15 minuten in de oven en overgiet het vlees regelmatig met het braadvocht.
Meng intussen alle ingrediënten voor de dressing en kruid met peper en zout.
Snijd de venkelknollen met een mandoline in fijne plakjes. Snijd de appelen in lucifers.
Meng de venkel, appel en veldsla of rucola in een grote kom. Voeg de grofgehakte walnoten toe en schep er wat dressing door.
Haal het vlees uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat 10 à 15 minuten rusten.
Snijd het vlees in plakjes.
Leg op elk bord een bedje van salade, schik er de plakjes lauwwarm varkensgebraad op en lepel de rest van de dressing erover. Werk eventueel af met wat verkruimelde blauwe kaas.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.