

Kaastaart met speculaasbodem
en topping van speculaaspasta
Zelf kaastaart maken? Piece of cake! Met dit recept zet je een cheesecake op tafel met typisch Belgische smaken: een krokante speculaasbodem, romige kaasvulling en lopende speculaaspasta als kers op de taart. Geen oven nodig, wél tonnen smaak.
Ingrediënten
- taartvorm met losse bodem (dia. 22 cm)
Bereiding
Maak de taartbodem
Maal de koekjes fijn in een blender of keukenmachine en doe ze in een kom. Meng er de gesmolten boter onder.
Verdeel dit mengsel over de bodem van een springvorm.
Druk stevig aan met de bolle kant van een eetlepel en zet minstens 10 minuten in de koelkast om op te stijven.
Maak de vulling - minstens 3u op voorhand
Spatel de speculaaspasta onder de roomkaas. Verwarm de pasta eventueel lichtjes als ze te hard is.
Voeg de poedersuiker en een snuifje zout toe en meng goed.
Klop in een aparte kom de slagroom stijf en spatel deze voorzichtig door het roomkaasmengsel.
Giet de vulling in de taartvorm, strijk glad en laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
Afwerking
Snijd de zijkanten los met een mes en verwijder voorzichtig de springvorm.
Zet de taart op een serveerschaal.
Verwarm de speculaaspasta kort in de microgolfoven tot die licht lopend is (maar niet te warm!).
Giet de pasta over de taart en laat eventueel wat over de randen lopen. Werk af met extra verkruimelde speculaaskoekjes indien gewenst.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.