Start to cook

Uitsmijter met gekookte ham en oude kaas, kropsla en peterseliemayonaise

4
10
  • 4 fijne sneetjes Meesterlyck-ham (120 g)
  • 8 sneden wit brood
  • 4 plakken ‘Oud Brugge’ kaas
  • 8 eieren
  • 100 g boter
  • 1 kropsla
  • 1 sjalot
  • 1 eetlepel gesneden bieslook
  • een halve bussel peterselie
  • het sap van ¼ citroen
  • 3 eetlepels mayonaise
  • peper en zout

Spoel de sla overvloedig.

Hak de sjalot en de bieslook fijn. Hak de peterselie zeer fijn en roer de snippers in de mayonaise. Het resultaat mag lichtlopend zijn.

Roer de helft van de boter om met de sjalot en de bieslook. Kruid met zout, peper en enkele druppels citroensap.

Smeer de sneden brood in met de zelfgemaakte kruidenboter. Beleg de boterhammen met de ham en de kaas.

Bak spiegeleieren in de resterende boter en kruid met zout en peper.

Beleg de boterhammen met de spiegeleieren, leg de sla erlangs en nappeer met de mayonaise.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.