Personen
10
Bereiding
Was de paprika’s en gril ze in de oven tot ze zwart beginnen te blakeren. Laat ze dan enkele minuten zweten in een plastic zakje. Door de condens zal het vel makkelijker loskomen.
Verwijder ten slotte het vel, haal de zaadlijsten weg en snijd het vruchtvlees in grote repen van gelijke breedte. Laat uitlekken.
Week intussen de gelatineblaadjes in een kom met koud water tot ze zacht worden.
Mix de geitenkaas. Breng op smaak met zout en peper. Voeg een paar druppels Tabasco, de gehakte bieslook en de uitgelekte gelatine toe. Meng alles goed door elkaar.
Voeg de olijfolie toe en meng opnieuw.
Bekleed een cakevorm met vershoudfolie. Beleg de vorm met een laag paprikareepjes, waarbij je de kleuren afwisselt. Doe er vervolgens een laagje geitenkaas op. Herhaal de handeling twee keer, tot je 3
gelijkmatige lagen geitenkaas hebt. Eindig met een laag paprika’s.
Zet minstens 4 uur (en bij voorkeur een hele nacht) op een koele plaats.
Haal de terrine vervolgens voorzichtig uit de vorm. Serveer koud met een slaatje van rucola of verse babyspinazie.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.