Sint-jakobsvrucht op de barbecue met chilipeper en pinda

4

Lente-uiolie:

Vissaus-vinaigrette:

  • 50 ml suikerwater (2 koppen suiker, 1 kop water)
  • 15 ml vissaus
  • 15 ml citroensap
  • 2 teentjes look
  • 1 Spaanse peper

Chilipeper-vissaus:

  • 30 ml vissaus
  • 1 chilipeper

Geroosterde pinda:

  • 100 g ongezouten, rauwe pindanoten

 

De gerookte smaken in combinatie met de sterke vissaus en het zoete van de Sint-Jakobsvrucht gaan heel mooi samen.

Verhit 100 ml plantaardige olie op 140°C. Snijd het groen van de lente-ui fijn in ringetjes. Eens de olie 140°C opgewarmd is, werp je de lente-ui erin. Laat afkoelen.

Breng voor de vissaus-vinaigrette het water aan de kook en voeg de suiker toe totdat alles opgelost is tot suikerwater. Laat afkoelen. Hak de look en de Spaanse peper fijn. Verwijder de zaadjes. Meng met de vissaus en het citroensap tot een vinaigrette.

Snijd de chilipeper fijn met zaadjes. Voeg toe aan de vissaus en laat koud 1 uur trekken.

Rooster de ongezouten pindanoten zonder vel goudbruin in een pan en bestrooi met zout. Laat ze afkoelen en hak fijn.

Leg de Sint-Jakobsvrucht in een schone schelp en voeg 2 theelepels chilipeper-vissaus toe per schelp. Sluit de vrucht met de tweede schelp en leg 3 minuten op een hete barbecue. Haal de schelpen van de barbecue en giet 1 eetlepel lente-uiolie, 1 eetlepel vinaigrette en 1 theelepel pindanoten over de Sint-Jakobsvrucht. 

 

Recept Huibrecht Berends

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.