Ingrediënten
- 4 stukken rogvleugel
- 4 eetlepels bloem
- een klontje boter
Voor de saus
- 2 sjalotten
- 10 cl droge witte wijn
- 1 eetlepel room
- 100 g boter
- 1 koffielepel mosterd
- 1 koffielepel kappertjes
- peper en zout
Recept
Draai de gepeperde en gezouten rog in de bloem. Tik er met de vingers de overtollige bloem af.
Doe de gehakte sjalot in een sauspan. Giet er de witte wijn bij.
Laat inkoken tot er nog maar 2 eetlepels wijn overblijven.
Voeg de room toe. Breng aan de kook.
Voeg de koude boter die in blokjes werd gesneden toe.
Klop met een garde tot een mooi gladde saus is ontstaan. Laat de saus niet aan de kook komen.
Haal de pan van het vuur en voeg mosterd, kappertjes en peper en zout toe.
Serveer met natuuraardappelen en spinazie.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.