
Pladijsfilet gevuld met Brugge Blomme
Ingrediënten
- 800 g pladijsfilet
- 8 plakjes Ganda ham
- 100 g Brugge Blomme
- 1 sjalot of 1 pijpajuin fijngesnipperd
- neutrale olie en een beetje balsamico-azijn
- gemengde groenten in fijne brunoise (vb. 1 tomaat, 1/2 rode paprika, 1/2 venkel, 1/2 courgette)
Voor de polenta:
- 120 g polenta (maïsmeel)
- 4 x hetzelfde volume vocht (2 flesjes van 20 cl tomatensap, aangevuld met kippenbouillon)
- snuifje suiker
Voor de afwerking:
- raketsla of gemengde kruiden
Recept
Maak de polenta minimum 1 uur op voorhand.
4 x het volume vocht aan de kook brengen. Als het kookt de polenta erin strooien, 3 min. laten koken en ondertussen blijven roeren. Snuifje suiker toevoegen.
Indien het opspat, van het vuur nemen. Het mengsel in een platte schaal gieten.
Oven voorverwarmen op 180°C.
De pladijsfilet in 4 verdelen. De kopgraatjes eruit snijden.
Op ieder stukje vis een stukje Brugge Blomme leggen + 1 draai van de pepermolen.
Pakketjes maken en ieder pakje vis in 2 plakken Ganda-ham wikkelen.
Op een ovenplaat leggen met een beetje olie eronder en een stukje boter erboven. 12 min. in de oven plaatsen.
Polenta ontvormen en in 4 verdelen.
Alle groentjes snijden in fijne brunoise.
Als het bijna klaar is, de polenta bakken in olie, alsook de groentjes, beginnend met de sjalot, vervolgens de venkel, de courgette, rode paprika en op het laatst de tomaat. Genoeg olie gebruiken, want dit dient ook als saus.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.