Pladijsfilet gevuld met Brugge Blomme

4

Voor de polenta:

  • 120 g polenta (maïsmeel)
  • 4 x hetzelfde volume vocht (2 flesjes van 20 cl tomatensap, aangevuld met kippenbouillon)
  • snuifje suiker

Voor de afwerking:

  • raketsla of gemengde kruiden
     

Maak de polenta minimum 1 uur op voorhand. 4 x het volume vocht aan de kook brengen.
Als het kookt de polenta erin strooien, 3 min. laten koken en ondertussen blijven roeren.
Snuifje suiker toevoegen.
Indien het opspat, van het vuur nemen.
Het mengsel in een platte schaal gieten.

Oven voorverwarmen op 180°C.
De pladijsfilet in 4 verdelen.
De kopgraatjes eruit snijden.
Op ieder stukje vis een stukje Brugge Blomme leggen + 1 draai van de pepermolen.
Pakketjes maken en ieder pakje vis in 2 plakken Ganda-ham wikkelen.
Op een ovenplaat leggen met een beetje olie eronder en een stukje boter erboven. 12 min. in de oven plaatsen.

Polenta ontvormen en in 4 verdelen.
Alle groentjes snijden in fijne brunoise.
Als het bijna klaar is, de polenta bakken in olie, alsook de groentjes, beginnend met de sjalot, vervolgens de venkel, de courgette, rode paprika en op het laatst de tomaat.
Genoeg olie gebruiken, want dit dient ook als saus.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.