Pladijs met dille

4
  • 8 pladijsfilets
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 1 takje tijm
  • 1 blad laurier
  • 2 kruidnagels
  • 2 dl room
  • 1 bosje dille
  • 1/2 citroen
  • 1 koffielepel mosterd
  • 100 g verse grijze garnalen
  • een klontje boter
  • peper en zout

Maak eerst een court-bouillon: hak de wortel en de ui in grove stukken. Doe de groenten in een pot en voeg tijm, laurier, kruidnagels, peper en zout toe. Overgiet met een liter water. Laat 20 minuten hard koken onder deksel.

Schik de pladijsfilets, met de grijze kant naar binnen, in beboterde cilindervormpjes en plaats ze in een schotel. Vul ze met wat garnalen en giet de bouillon erbij. Leg er een stukje aluminiumfolie op. Plaats de schotel gedurende 12 minuten in een oven van 180°C.

Schep met een schuimspaan voorzichtig de visfilets uit het vocht. Leg ze op een bord en houd ze warm in een lauwe oven (80°C).

Zeef de bouillon. Giet in een sauspan en laat vlug inkoken zonder deksel tot er nog maar een vierde van de hoeveelheid overblijft in de pan. Giet de room bij de saus. Laat opnieuw tot op de helft inkoken op hoog vuur. Neem van het vuur en voeg de boter, de mosterd, de garnalen en veel fijngehakte dille toe. Voeg helemaal op het einde nog een paar druppels citroensap toe aan de saus.

Leg de vis op de borden en overgiet met de saus. Serveer met aardappelpuree.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.