Pladijs, gefileerd en gepaneerd in panko, zure room met avocado en koriander

4

Voor de avocadocrème

  • 1 dl zure room
  • 100 g vruchtvlees van avocado
  • sap van een halve limoen

Voor de gemengde sla

  • gemengde salade (sla, tomaat, paprika…)
  • een 20-tal blaadjes koriander
  • 3 eetlepels sla-olie
  • 1eetlepel witte wijnazijn  

Spoel de pladijsfilets, dep droog, druk in de panko en kruid met zout en peper.
Pureer voor de avocadocrème de avocado met een scheut limoensap, kruid met zout en peper, haal door een fijne zeef en roer er de zure room onder, vul er een spuitzak mee en laat koelen.
Spoel de sla en meng met de koriander.
Bak de filets krokant in olie en laat uitlekken op keukenpapier.
Maak de sla aan met de azijn en olie.

Schik de pladijs op borden, garneer met de sla en spuit er de crème van avocado bij.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.