Moussaka met tomatenpassata, gehakt en aardappelen

6
(30) 45

Moussaka is een typisch Grieks gerecht maar met aardappelen, tomaten en andere producten van bij ons maak je er een Belgische topper van. 

Verwarm de oven voor op 180°C.

Schil de aardappelen en snijd in dunne plakjes.

Snijd de tomaten in kleine stukjes en zet apart.

Snijd de mozzarella in schijfjes.

Pel de ajuin en snipper fijn. Pers de knoflook.

Verwarm bakboter in een pan en stoof de ui en knoflook aan.

Voeg het gehakt toe en bak rul. 

Voeg daarna de gehakte tomaten, passata, een laurierblad en verse kruiden (basilicum, peterselie en oregano) toe. Kruid met peper en zout. Laat even sudderen zonder deksel.

Snijd de aubergines in kleine blokjes.
Stoof de aubergine in olijfolie en kruid met flink wat paprikapoeder. Laat gedurende 8 minuten stoven op een laag vuur. Zet opzij.

Neem een grote ovenschotel en strijk deze in met olijfolie. Bedek de bodem met een laagje aardappelen, schik ze dakpansgewijs. 

Verdeel er aubergineblokjes over en bedek met een laagje tomatensaus. Herhaal dit en eindig met een laagje tomatensaus. 

Werk de laatste laag af met mozzarella.

Plaats 40 minuten in de oven, of tot wanneer de aardappelschijfjes gaar zijn. 

Serveer met stokbrood.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.