Minipizza met aardappel

4
40

Een klassieke pizzabodem maak je o.a. met bloem en water maar wist je dat aardappelen zich perfect lenen als bodem? Bestrijk met tomatensaus, voeg je favoriete toppings toe en smul van een lekkere minipizza van aardappel.

  • 4 aardappelen
  • ½ kopje tomatensaus
  • ½ kopje geraspte mozzarella
  • toppings: ham, salami, olijven, ...
  • verse basilicum
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Verwarm de oven voor op 180°C.

Maak de aardappelen schoon. Snijd ze (ongeschild) in schijven van 1 cm dik.

Leg de schijven in een kom. Voeg wat olijfolie toe, kruid met peper en zout en meng.

Verdeel de aardappelschijven over de bakplaat. Bak gedurende 30 minuten. Draai ze na een kwartiertje om.

Haal ze uit de oven en besmeer met een laagje tomatensaus.

Bedek met de toppings naar keuze en bestrooi met geraspte mozzarella. Zet opnieuw gedurende 5 minuten in de oven.

Garneer met een blaadje verse basilicum en serveer.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.