Minicheesecake met witte chocolade en frambozen

4
(15) 120

Houd je van cheesecake maar heb je weinig tijd? Het beslag van deze makkelijke kaastaart is klaar in slechts vijftien minuten. Daarna kan je hem zorgeloos in de koelkast laten opstijven tot een heerlijk romige no bake-cheesecake. 

  • 300 g zandkoekjes
  • 100 g boter, gesmolten
  • 300 ml room
  • 100 g witte chocolade
  • 350 g verse kaas
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 150 g frambozen
  • poedersuiker

Mix de zandkoekjes fijn in een blender. Roer de gesmolten boter door 250 g verkruimelde koekjes.

Bekleed de bodem van 4 kleine springvormpjes met bakpapier. Verdeel er het koekjesmengsel over, druk aan met de bolle kant van een lepel en zet koel.

Smelt de witte chocolade au-bain marie. Klop de room en verse kaas samen op. Voeg de vanillesuiker toe en schep goed om. Spatel de gesmolten chocolade door het kaasmengsel.

Vul de vormpjes met het kaasmengsel en zet ze minstens 2 uur in de koelkast. Werk ze net voor het serveren af met de resterende koekjeskruimels, de frambozen en wat poedersuiker.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.