Start to cook

Langoustines in papillot met prei

4

Maak de prei schoon en snijd in fijne schijfjes.

Laat een lepel olijfolie warm worden in een wok. Als de olie begint te dampen, voeg dan de prei toe. Roerbak op hoog vuur gedurende 1 minuut. Schep de prei uit de wok en houd bij.

Laat de laatste ring en het staartstuk van het pantser aan de langoustinestaart. Maak een ondiepe insnijding in elke langoustine en verwijder het zwarte darmkanaal.

Strijk 4 stukken aluminiumfolie in met wat olijfolie. Verdeel de prei over de 4 stukken. Leg op elke portie 5 langoustinestaarten. Bestrooi met fijngehakte verse munt. Overgiet elke portie met wat citroensap. Giet een streepje olijfolie over de langoustines. Peper en zout.

Plooi de papillotten toe zodat ze luchtdicht worden.

Laat 5 minuten bakken in een voorverwarmde oven die staat afgesteld op 210°C.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.