Kippenburger met appelketchup, kaas en waterkers
Recept
Doe alle ingrediënten voor de ketchup in een steelpan en laat 20 minuten rustig sudderen. Verwijder de kaneel, cutter de ketchup en zeef. Laat afkoelen.
Snipper de ui en fruit glazig in boter.
Maal de kipfilet in een cutter met de ham en de look. Doe er het ei, de room en de afgekoelde uien bij. Breng op smaak met peper en zout, meng goed door en maak 4 gelijke hamburgers.
Verwarm een grillpan. Snijd de pistolets overlangs door en rooster op de kruimkant. Leg er dan de hamburgers in en laat 2 minuten op één kant roosteren. Draai het vlees om en leg er de plakjes kaas op. Laat rustig verder garen en de kaas smelten.
Schik de appelketchup en de waterkers op de broodjes. Leg er de hamburger met de kaas op en dek af met het hoedje.
Serveer met ovenaardappeltjes.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.