Kippenburger met appelketchup, kaas en waterkers

Hoofdgerecht
Hamburger
4
  • 500 g kipfilet
  • 4 pistolets
  • 4 plakjes gerookte ham
  • 1 teentje knoflook
  • 1 grote ui
  • boter
  • 1 ei
  • een scheutje room
  • 1 pakje waterkers
  • grof zout
  • 350 g zachte kaas (van het brie-type)
  • peper en zout

Voor de ketchup:

  • 2 appelen (geschild en in stukjes gesneden)
  • 1 sjalot (fijngesnipperd)
  • 1 verse chilipeper (de pitjes verwijderd en het vruchtvlees fijngesneden)
  • 100 g suiker
  • ½ dl witte wijnazijn
  • 1 kaneelstokje
  • 1 dl witte wijn
  • peper en zout
     

Doe alle ingrediënten voor de ketchup in een steelpan en laat 20 minuten rustig sudderen. Verwijder de kaneel, cutter de ketchup en zeef. Laat afkoelen.
Snipper de ui en fruit glazig in boter.

Maal de kipfilet in een cutter met de ham en de look. Doe er het ei, de room en de afgekoelde uien bij. Breng op smaak met peper en zout, meng goed door en maak 4 gelijke hamburgers.

Verwarm een grillpan. Snijd de pistolets overlangs door en rooster op de kruimkant. Leg er dan de hamburgers in en laat 2 minuten op één kant roosteren. Draai het vlees om en leg er de plakjes kaas op. Laat rustig verder garen en de kaas smelten.

Schik de appelketchup en de waterkers op de broodjes. Leg er de hamburger met de kaas op en dek af met het hoedje.

Serveer met ovenaardappeltjes.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.