In grof zeezout gegaarde konijnenrug, groene asperges, erwtjes, aardappelpuree met Brugge Blomme en een vleesjus met kriekenbier

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

60

Ingrediënten

Recept

Meng het grof zeezout, de eieren en de bloem tot een zoutdeeg.

Kleur in de pan de konijnenruggen aan.

Schil de aardappelen en breng aan de kook in gezouten water.

Schil de asperges en snijd in stukjes van ongeveer 4 à 5 cm. Breng ondertussen water met een snuifje zout aan de kook, dompel de asperges samen met de erwten gedurende 4 minuten in het kokend water en spoel af onder koud water.

Verwarm de oven op 180°C.

Neem een bakplaat, bedek de bodem met een dun laagje zoutdeeg, leg er de aangekleurde konijnenruggen op, verdeel vervolgens de rozemarijn en de look erover en dek af met zoutkorst.

Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven gedurende 10 minuten, neem de ruggen uit de oven en laat nog gedurende 8 minuten rusten.

Maak ondertussen de puree en werk af met Brugge Blomme.

Breng 4 dl fond samen met 1 dl kriekenbier aan de kook, kruid met peper en zout, laat inkoken en bind met bruine roux.

Stoof de fijngesnipperde sjalot aan, voeg de erwtjes, de asperges en een klein scheutje water toe. Kruid met peper en zout.

Breek de zoutkorst van de konijnruggen, fileer ze en dresseer op het bord, samen met de groentjes, de aardappelpuree en de jus.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.