Gratin van ham, selder en champignons met Passendale kaas en Passendale bier

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Ingrediënten

  • 4 plakjes Passendale kaas
  • 1 flesje Passendale bier
  • 400 g selder
  • 200 g in reepjes gesneden gedroogde ham
  • 100 g champignons
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 eetlepels boter
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 4 eetlepels room
  • peper en zout

Recept

Snijd de selder is stukjes en bak ze in wat boter gaar.

Tegen het einde van de baktijd de in plakjes gesneden champignons en de reepjes ham nog even meebakken.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Doe de bereiding in een vuurvaste schotel en giet er het Passendale bier over. Roer er de room en de mosterd door.

Breng het geheel op smaak met peper en zout en dek het af met de plakjes Passendale kaas en paneermeel.

Stel de oven in op 175°C en laat de schaal ca. 15 min. garen totdat een gelijkmatig lichtbruin korstje ontstaat.

Serveer zo warm mogelijk met stokbrood of warme toast, sla, wat plakjes tomaat, komkommer en een vinaigrette.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.