Geplette aardappel gepaneerd in groene kruiden

Aperitiefhapje
Varia
Patapas
Tapas
4
  • 5 kleine, bloemige aardappelen
  • 250 g filet van gerookte forel
  • 1/2 ui
  • 50 g kruidenkaas
  • 40 g boter
  • 2 el groene kruiden (bieslook, kervel, peterselie)
  • peper en zout

Kook de geschilde aardappelen gaar in licht gezouten water. Giet ze af.
Snijd de ui flinterdun en stoof deze kort in de helft van de boter.
Prak vervolgens de aardappelen fijn met de gestoofde ui en de rest van de boter.
Breng op smaak met peper en zout.
Druk het pureemengsel door een ring en dep de bekomen rondjes in de groene kruiden.

Schik ten slotte op een bord en garneer met een stukje gerookte forel en een lepeltje kruidenkaas.

You must have Javascript enabled to use this form.

Nieuwsbrief