Gebakken venkel met citroen en salie, aardappelen en geroosterde lamsbrochettes

4
  • 3 venkelknollen
  • 1/2 kilo vastkokende aardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • sap van 1/2 citroen
  • een 10-tal salieblaadjes
  • 500 g lamsvlees "Pastorale" (van schouder of bout, ontbeend)
  • lamsvleeskruiden zoals rozemarijn, tijm, marjolein
  • provençaalse kruiden
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 dl magere vleesbouillon
     

Snijd het lamsvlees in blokjes van ongeveer 2 cm².
Prik het vlees op 8 satéstokjes.

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
Laat kort doorkoken en spoel daarna met koud water.
Pers de knoflook en snijd de venkelknollen in fijne blokjes.

Verhit drie koekenpannen en verdeel er de olijfolie over.
In de ene pan stoof je op een matig vuur de venkel en de knoflook.
In de tweede pan bak je de brochettes rosé.
In de laatste pan bak je de aardappelblokjes op een hoog vuur.

Kruid de brochettes met peper en provençaalse kruiden.
Aan de venkel voeg je de salie en het citroensap toe.
Tot slot kruid je de aardappelen met een beetje peper.

Haal het vlees uit de pan en blus de pan met de bouillon.
Breng de jus op smaak met wat peper en lamsvleeskruiden.

Schik het vlees op warme borden en lepel er de jus over.
Dien op met de aardappelen en de groenten erlangs.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.