Filet pur met Pas de bleu, gestoofde spinazie en aardappeltjes in de oven

4
45
  • 4 filet pur van 130 g
  • 700 g vastkokende aardappelen, ongeschild
  • 1,5 dl rundsbouillon
  • enkele eetlepels witte wijn
  • 70 g kaas (Pas de bleu)
  • 500 g bladspinazie
  • 1 eetlepel tandoorikruiden
  • enkele eetlepels olijfolie
  • 30 g boter
  • peper en zout
     

Was de aardappelen, droog ze af en snijd ze in partjes. Leg ze op een bakblik, besprenkel ze met olijfolie en bak ze een twintigtal minuutjes krokant in een voorverwarmde oven van 220°C. Schep regelmatig om. Wanneer de aardappelen gaar zijn, bestrooi ze met tandoorikruiden.

Was de spinazie en stoof deze in 1 eetlepel olijfolie. Kruid met peper en zout.

Kruid het vlees met peper en zout. Verhit de boter en 1 eetlepel olijfolie in een pan. Schroei de filet pur mooi dicht aan alle kanten en draai het vuur een beetje zachter. Bak verder naar wens. Haal het vlees uit de pan en dek af met zilverpapier.

Giet het overgebleven vet weg, blus met enkele eetlepels witte wijn en voeg de bouillon toe. Voeg hierbij de kaas en breng op smaak met peper van de molen. Roer door met een garde tot een gladde saus.

Serveer de filet pur met de saus, de aardappeltjes en de gestoofde spinazie.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.