Courgette, gevuld met aardappelcrème met spek en peterselie

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

60

Ingrediënten

  • 400 g bloemige aardappelen
  • 100 g gezouten spek
  • 2 courgettes
  • 1 sjalot
  • 2 el gehakte peterselie
  • 2 el broodkruim
  • 100 g ricotta
  • 1/2 dl olijfolie
  • 50 g boter
  • 1 kl tijmblaadjes
  • peper en zout

Recept

Kook de geschilde aardappelen gaar in licht gezouten water.

Hak intussen de sjalot en snijd het spek in reepjes. 

Snijd de courgettes overlangs in 4 en hol ze, zo goed als kan, leeg.

Stoof de sjalot in een lepel boter, voeg spek en tijm toe.

Giet de aardappelen af en prak fijn met het sjalotmengsel, peterselie, resterende olie en boter, kruid met peper en zout.

Vul er de courgettes mee, dek af met ricotta en strooi er broodkruim over.

Gaar 20 tot 25 minuten in een voorverwarmde oven op 160°C.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.