Courgette, gevuld met aardappelcrème met spek en peterselie

4
60
  • 400 g bloemige aardappelen
  • 100 g gezouten spek
  • 2 courgettes
  • 1 sjalot
  • 2 el gehakte peterselie
  • 2 el broodkruim
  • 100 g ricotta
  • 1/2 dl olijfolie
  • 50 g boter
  • 1 kl tijmblaadjes
  • peper en zout

Kook de geschilde aardappelen gaar in licht gezouten water.

Hak intussen de sjalot en snijd het spek in reepjes.

Snijd de courgettes overlangs in 4 en hol ze, zo goed als kan, leeg.

Stoof de sjalot in een lepel boter, voeg spek en tijm toe.

Giet de aardappelen af en prak fijn met het sjalotmengsel, peterselie, resterende olie en boter, kruid met peper en zout.

Vul er de courgettes mee, dek af met ricotta en strooi er broodkruim over.

Gaar 20 tot 25 minuten in een voorverwarmde oven op 160°C. 

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.