Bladerdeeghapje met Passendale-kaas, champignons en spek

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

40

Geen feest zonder lekker aperitiefhapje en met dit bladerdeeghapje met kaas, spek en champignons zal je zeker scoren.

Ingrediënten

Recept

Verwarm de oven voor op 180°C

Snijd het spek in dobbelsteentjes en bak in een hete pan zonder vetstof.

Hak de champignons in kleine stukjes en voeg toe aan het spek.

Maak een roux

Laat de boter smelten, voeg bloem toe en meng met een garde.
Laat enkele minuten bakken zonder te kleuren tot je een koekjessmaak ruikt. Giet de melk geleidelijk over de roux.

Breng al roerend aan de kook. Klop er met een garde door en laat koken totdat je een mooie gladde saus hebt. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

Hou een beetje Passendale kaas over om te gratineren, en voeg de rest bij de saus. Laat de kaas smelten in de saus.

Voeg de gebakken spekblokjes, champignons en gehakte peterselie toe.

Vul de bouchées met mengsel en schik ze op een met bakpapier beklede ovenschaal. Werk de bouchées af met de overgebleven Passendale-kaas.

Plaats gedurende 5 minuten in de oven.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.