Baba met Elixir d'Anvers, verse kaas en frambozen

4

Voor de baba:

  • 35 g boter
  • 125 g zelfrijzende bloem
  • 1 g zout
  • 4 g honing
  • 125 g eieren

Voor de suikerstroop:

  • 250 g suiker
  • 0,5 l water
  • 125 g Elixir d’Anvers

Roer voor de baba de boter los met het zout, de honing en de gezeefde bloem. Voeg de eieren één voor één toe, tot je een glad beslag krijgt. Doe de basis in een ingeboterde ovenschotel en bak ongeveer 10 minuten in een oven op 180°C.

Kook voor de stroop het water met de suiker op en laat enkele minuten doorkoken. Parfumeer dan met de likeur en haal van het vuur.

Laat licht afkoelen en giet de stroop dan over het gebak. Laat minstens een nacht rusten. De baba zal als een spons al het vocht opnemen.

Snipper de munt. Meng de honing en de munt onder de verse kaas. Snijd kleine stukjes uit de baba en werk af met de room en de framboosjes.

Strooi wat poedersuiker over de borden.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.