Appelmoes met kotelet en gebakken aardappelen en bloemkoolcouscous

Broodje kaas
4
30
Jonagold is een appelsoort van bij ons die lekker zoet is en dus ideaal om appelmoes mee te maken. Mix de appelmoes als je appelmoes wil zonder brokjes.

Voor de appelmoes

Schil de appels en snijd ze in stukken.

Neem een kookpot en laat er een klontje boter in smelten.

Doe de stukjes appel in de kookpot, voeg een scheutje water, suiker en kaneel toe en laat het ongeveer 20 min pruttelen op een matig vuur. Je moet wel af en toe roeren zodat de appelmoes niet aanbrandt.

Voor de aardappelen

Schil de aardappelen. Snijd ze in stukjes en doe ze in een kookpot met water. Zet de pot op het vuur.

Als de aardappelen nog niet volledig gaar zijn, giet je het water af. Bak de aardappelen vervolgens in een pan met olijfolie. Kruid af met peper, zout, laurier en tijm.

Voor de bloemkoolcouscous

Steek de bloemkoolroosjes in de blender en kruid af met olijfolie, peper en zout. Alles mixen en klaar is je frisse couscous!

Voor het vlees

Smelt een klontje boter in een pan.

Leg de koteletten in de pan en kruid af met peper en zout. Laat de koteletten gedurende 3 minuutjes aan beide kanten bakken op een klein vuurtje.

Dien de kotelet op met de gebakken aardappelen, de vers gemaakte appelmoes en de frisse bloemkoolcouscous.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.