
Aardappelcarpaccio met truffelolie en kruidensalade
Bij deze aardappelcarpaccio past een heerlijk stukje tarbot.
Ingrediënten
- 4 grote vastkokende aardappelen
- 1 bussel rucola
- 2 takjes koriander
- 2 takjes munt
- 2 takjes dille
- 1 el truffelolie
- 4 takjes platte peterselie
- 1 truffel
- 2 takjes citroenmelisse
- 1 el olijfolie
- druivenpitolie
- peper en zout
- 1/2 el balsamicoazijn
Recept
Snijd de geschilde aardappelen in schijfjes en was ze. Bak ze dan goudgeel in druivenpitolie. Laat de aardappelschijfjes uitlekken op een stukje keukenpapier en bestrooi ze met zeezout.
Kruid de rucola met peper, zout, olijfolie, balsamico en truffelolie.
Schik de aardappelcarpaccio op een bord en leg de salade er bovenop. Snij de truffel fijn (met een schaaf) en dresseer hem over het gerecht.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.