Aardappelcarpaccio met truffelolie en kruidensalade

Accompagnement
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Ingrediënten

  • 4 grote vastkokende aardappelen
  • 1 bussel rucola
  • 2 takjes koriander
  • 2 takjes munt
  • 2 takjes dille
  • 1 el truffelolie
  • 4 takjes platte peterselie
  • 1 truffel
  • 2 takjes citroenmelisse
  • 1 el olijfolie
  • druivenpitolie
  • peper en zout
  • 1/2 el balsamicoazijn

Een heerlijk stukje tarbot past perfect bij deze aardappelbereiding.

Recept

Snijd de geschilde aardappelen in schijfjes en was ze. Bak ze dan goudgeel in druivenpitolie. Laat de aardappelschijfjes uitlekken op een stukje keukenpapier en bestrooi ze met zeezout. 

Kruid de rucola met peper, zout, olijfolie, balsamico en truffelolie.

Schik de aardappelcarpaccio op een bord en leg de salade er bovenop. Snij de truffel fijn (met een schaaf) en dresseer hem over het gerecht.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.