Aardappelcake met Gandaham, witloof en veldsla

4
50

Heb je nog nooit aardappelcake geproefd? Dan is dit jouw kans! Serveer de afgekoelde cake met een frisse salade van witloof en veldsla. Werk af met krokante Gandaham.

  • 800 g bloemige aardappelen
  • 200 g boter
  • 400 g Gandaham in sneetjes
  • 100 ml volle melk
  • 300 g gerookte kaas
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 4 eieren
  • paneermeel
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • 4 stronkjes grondwitloof
  • 1 bakje veldsla
  • mayonaise
  • graanmosterd

Verwarm de oven op 130°C.

Snijd de Gandaham in reepjes, maar houd 4 sneetjes apart. Leg de 4 sneetjes op een bakpapier en droog in de oven voor 30 minuten op 130°C.

Verwarm de oven nu op 190°C.

Schil en was de aardappelen. Leg ze in koud, gezouten water en kook tot ze gaar zijn. Giet het water af en plet de aardappelen met een aardappelstamper. Kruid af met peper, zout en muskaatnoot naar smaak. Voeg de helft van de boter toe aan de aardappelen en meng tot de boter volledig gesmolten is. Meng hieronder de eieren, de gesneden ham, de gerookte kaas en de Parmezaanse kaas.

Vet een ovenschaal in en bestrooi de bodem en de zijkanten met paneermeel. Doe het aardappelmengsel in de ingevette ovenschaal en bestrooi alles met paneermeel. Voeg de rest van de boter toe in klontjes en zet de schaal in een oven van 190°C voor 35 min tot wanneer alles mooi goudbruin is.

Was ondertussen de veldsla en snijd het witloof in reepjes. Maak een dressing van mayonaise met graanmosterd en meng onder de salade van veldsla en witloof.

Laat de aardappelcake afkoelen alvorens te serveren  Serveer een stuk cake met de salade en een sneetje van de gedroogde, krokante ham.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.