Aardappelbouillon met truffelolie en een gepocheerd kwarteleitje

Soep
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(10) 30

Jouw aardappelsoep naar een hoger niveau tillen? Dat doe je met truffelolie en een gepocheerd ei. Wij leggen uit hoe je het tot een goed einde brengt!

Ingrediënten

  • 2 grote vastkokende aardappelen
  • 8 kwarteleitjes
  • 25 g spekblokjes
  • 2 dl kippenbouillon
  • 1 ui
  • enkele takjes verse tijm
  • 2 tl suiker
  • 1 el wijnazijn
  • 1 el azijn
  • 1 el witte wijn
  • truffelolie
  • olijfolie

Nog lekkerder als je een julienne van verse truffel toevoegt. Snijd daarvoor een truffel in lange, dunne reepjes. Als je geen kwarteleieren kan vinden, kan je ook kleine kippeneitjes gebruiken.

Recept

Kook de geschilde aardappelen gaar in de kippenbouillon. Mix het geheel tot een soep. 

Snijd de ui in kleine stukjes en stoof ze in olijfolie en een beetje water. Leg ze in een mengsel van wijnazijn en witte wijn. Bestrooi met tijm en suiker.

Breng 1l water en de azijn aan de kook. Breek de kwarteleitjes erboven. Laat 3 min. pocheren. Haal de eitjes er één voor één uit en leg ze in een schaaltje
met water en ijs.

Bak de blokjes spek in olijfolie en laat uitlekken.

Verdeel de gebakken ui en de kwarteleitjes over 4 soepborden. Giet er de aardappelbouillon over. Werk af met een beetje olijfolie, truffelolie en de blokjes spek.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.