Aardappelbouillon met truffelolie en een gepocheerd kwarteleitje

4
  • 2 grote vastkokende aardappelen
  • 8 kwarteleitjes
  • 25 g spekblokjes
  • 2 dl kippenbouillon
  • 1 ui
  • enkele takjes verse tijm
  • 2 tl suiker
  • 1 el wijnazijn
  • 1 el azijn
  • 1 el witte wijn
  • truffelolie
  • olijfolie
Nog lekkerder als je een julienne van verse truffel toevoegt. Snijd daarvoor een truffel in lange, dunne reepjes. Als je geen kwarteleieren kan vinden, kan je ook kleine kippeneitjes gebruiken.

Kook de geschilde aardappelen gaar in de kippenbouillon. Mix het geheel tot een soep. Snijd de ui in kleine stukjes en stoof ze in olijfolie en een beetje
water. Leg ze in een mengsel van wijnazijn en witte wijn. Bestrooi met tijm en suiker.

Breng 1l water en de azijn aan de kook. Breek de kwarteleitjes erboven. Laat 3 min. pocheren. Haal de eitjes er één voor één uit en leg ze in een schaaltje
met water en ijs.

Bak de blokjes spek in olijfolie en laat uitlekken. Verdeel de gebakken ui en de kwarteleitjes over 4 soepborden. Giet er de aardappelbouillon over. Werk
af met een beetje olijfolie, truffelolie en de blokjes spek.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.