Aardappelbeignets

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(10) 10

Ingrediënten

  • 500 g vastkokende aardappelen
  • 150 g zelfrijzende bloem
  • 2 el bindmiddel
  • 25 cl licht bier
  • peper en zout

Dipsausje:

  • 1 teentje gesnipperde look
  • 1/2 chilipeper
  • 4 el zure room
  • sap van 1 limoen
  • 1 gesnipperde pijpajuin
  • 1 el gehakte koriander
  • peper en zout

Recept

Meng de bloem, het bindmiddel en het bier. Kruid met peper en zout en zet aan de kant op een koele plaats.

Schil de aardappelen en snijd deze in flinterdunne plakken. Dep ze af met keukenpapier.

Verwarm de frietketel op 175°C. Haal de aardappelschijfjes door het beslag en bak in het frietvet.

Serveer als hapje met een dip of vergezeld van een salade.

Dipsausje

Mix alle ingrediënten tot een smeuïg sausje.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.