Salade met appel en Belgische kaas

Salades met kaas, lekker veelzijdig!

Kooktips

Van kaas kan je op diverse manieren en momenten genieten. Bij het aperitief of het dessert en ook in salades natuurlijk. Bovendien is een salade met kaas allesbehalve saai. Je kan volop variëren, van lichte salades tot vullende maaltijdsalades, van klassiekers zoals een salade met geitenkaas tot verrassende combinaties.

Salade van andijvie, appel en geitenkaas

Welke kaas gebruik je best in een salade?

Welke kaas het beste past in jouw salade, hangt van de salade zelf af. Kies je voor een slaatje met zachte slasoorten zoals eikenbladsla? Combineer deze dan met een zachte, subtiele kaas. Gebruik je sla met een pittige smaak, zoals andijvie? Dan ben je beter af met een sterkere kaas.

Hoe dan ook gebruik je best een kaas die niet snel smelt. Zo behoudt hij zijn structuur ook wanneer er warme ingrediënten in de salade zitten, zoals warme stukjes appel of peer.

Laat je verbazen door onze Belgische kazen

Feta en halloumi zijn enorm populair in salades, maar wist je dat er ook een ruim aanbod aan kazen van bij ons is? Van blauwe kaas met een sterke smaak tot zachte kazen die wegsmelten in je mond: ontdek hier de lekkerste kazen van bij ons.

Tip: Eet je graag plakjes halloumi in je salade? Probeer dan zeker eens Berloumi, de Belgische halloumi-variant. Je kan deze kaas perfect bakken of grillen zodat z’n hartige smaak helemaal tot zijn recht komt in je salade.

Klassieke salades met kaas

Geitenkaas is een echte klassieker in salades. En terecht! Op warme zomerdagen tover je met geitenkaas, verse stukjes appel, walnoten en andijvie een frisse salade op tafel, en in het najaar combineer je deze kaas met warme appeltjes, honing en spekjes in een salade waar je helemaal warm van wordt.

Geniet jij graag ook tijdens de herfst en de winter van salades? Dan is naast geitenkaas ook oude kaas een perfecte optie. Gecombineerd met witloof, gebakken appeltjes, walnoten en een passende dressing krijg je al snel een vullende, winterse maaltijdsalade.

Tot slot is ook blauwe kaas een klassieker in salades. De combinatie met peer en venkel is letterlijk om je vingers bij af te likken, en ideaal als lunch of licht avondmaal.

Tip: Gebruik je stukjes verse appel in je salade met kaas? Besprenkel deze dan met citroensap voor je ze aan de salade toevoegt, zodat ze niet verkleuren.

Salade met peer, venkel, blauwe kaas en tarwekorrels

Tip: Ben je fan van verrassende salades? Lees zeker ook ons artikel over valkuilen om te vermijden bij het maken van je slaatje.

Kies voor bio- of hoeveproducten in je salade met kaas

Van alle ingrediënten die in onze recepten gebruikt worden, vind je in de winkel lekkere bioversies. Zo smaken jouw salades met kaas nog beter! Koop je liever rechtstreeks bij de boer? Vind hier alle verkooppunten in je buurt.

Salades voor groentjes en gevorderden

Schep jij maar al te graag een lekkere salade op je bord? Dan hebben we nog heel wat smulbare saladerecepten in de aanbieding. Er is voor ieder wat wils!

Welke kaas vind jij het allerlekkerst in een salade? Of zijn er nog speciale ingrediënten die jij graag in je salade met kaas mengt? Laat het ons weten via Facebook, Twitter of Instagram met #lekkervanbijons.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste culinaire nieuwtjes van bij ons, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of volg ons op YouTube of Pinterest.