Panzanella met Berloumi

Accompagnement
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Panzanella is een authentieke broodsalade uit Toscane en Umbrië. Oorspronkelijk zaten voornamelijk uien in de salade terwijl er vandaag naast tomaten ook variaties zijn met komkommers, paprika's en andere. Wij houden het op eentje met tomaten, paprika en gegrilde Belgische kaas.

Ingrediënten

  • 1 oud wit stokbrood of ciabatta
  • 2 el olijfolie
  • 3 rijpe tomaten
  • 200 g gele & rode kerstomaatjes
  • 1 paprika
  • 1 rode ui
  • 20 blaadjes basilicum
  • 2 el kappertjes
  • 400 g Berloumi

Vinaigrette

  • 1 teentje knoflook
  • 1 kl mosterd
  • 3 el balsamicoazijn
  • 100 ml olijfolie
  • Peper & zout

Recept

Voorbereiding

Snijd het brood in blokjes van 2 cm. Bestrooi met 2 el olijfolie en kruid met weinig zout.
Bak mooi goudbruin in een pan of rooster in de oven. Roer regelmatig om.

Pel de rode ui, snijd middendoor en in zeer fijne halve ringen.
Was de tomaten en snijd in partjes

Rooster de paprika onder de grill ij de oven tot hij zwart geblakerd is. Haal uit de oven en laat afkoelen. Verwijder de zwarte schil, halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd in reepjes van 0.5 cm breed.

Meng in een grote kom de partjes tomaten, paprika en rode ui. Voeg de kappertjes toe.
Scheur de basilicumblaadjes en voeg toe aan de groenten samen met de broodblokjes.

Maak de vinaigrette

Pers het teentje knoflook fijn en meng het samen met de mosterd, balsamicoazijn en olijfolie tot een dressing. Kruid met peper en zout.

Giet over de groenten en broodblokjes. Dek de salade af met verhoudfolie en zet minimum 30 minuten (maximum 2 u) in de koelkast.

Stel de salade samen

Bak voor het opdienen de Berloumi. Snijd in plakjes, dep droog met keukenpapier en grill ze langs beide kanten goudbruin zonder vetstof.

Verdeel de salade over de borden en schik de kaas erbij.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.