Panzanella met gegrilde pijlinktvis

Slaatje
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(60) 30

Panzanella is een Italiaans voorgerecht gemaakt met oud brood. Met dit recept maak je een Belgische versie met tomaten en inktvis.

Ingrediënten

  • 600 g pijlinktvis, schoongemaakt
  • 600 g tomaten (gele en rode kerstomaten, trostomaten,…)
  • Sap van 1 citroen
  • Enkele takjes platte peterselie
  • Enkele blaadjes basilicum
  • Enkele takjes tijm
  • Enkele takjes rozemarijn
  • Enkele takjes oregano
  • 1 ciabatta
  • 3 el olijfolie
  • Peper
  • zeezout

Voor de marinade

  • 2 teentjes knoflook
  • 6 takjes peterselie
  • 10 g basilicum
  • 4 takjes citroentijm
  • 4 takje rozemarijn
  • 4 el olijfolie
  • Peper
  • zout

Recept

Marineer de inktvis

Kook de pijlinktvis 1 minuut in kokend, gezouten water. Giet af en laat afkoelen in koud water.

Pel de teentjes knoflook en snipper fijn. Hak de peterselie en basilicum.

Rits de blaadjes van de citroentijm en rozemarijn. Voeg samen met de knoflook, peterselie, basilicum en olijfolie in een kom. Kruid naar eigen smaak met peper en zout.

Laat er de pijlinktvis 1 u in marineren in de koelkast.

Maak ondertussen de panzanella

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Scheur de ciabatta in kleine stukjes en doe ze in een ovenschaal.

Besprenkel met een lepel olijfolie en kruid met peper en zout.  Rooster de stukjes brood mooi goudbruin en krokant

Spoel de tomaten, verwijder het kroontje en snijd in de helft en de grote tomaten in partjes.

Houd van alle kruiden een beetje apart voor de afwerking.

Hak de peterselie, basilicum, tijm, rozemarijn en oregano grof. Pers het sap van de citroen en meng deze samen met de gehakte kruiden onder de resterende olijfolie. Kruid met peper en zout en meng nogmaals goed.

Meng deze vinaigrette onder de tomaten.

Afwerking

Zet een grillpan met olijfolie op het vuur, laat heet worden en grill er de stukken pijlinktvis in.

Hussel het brood en de pijlinktvis voorzichtig onder de tomaten.

Werk af met verse kruiden.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.