Empanadas gemaakt in hartjesvorm liggen op een bordje te schitteren. Met dit hapje scoor je sowieso bij je geliefde.

Zo maak je een valentijnsmenu dat scherper is dan de pijl van Cupido

Kooktips

Dat de liefde van de man (én de vrouw!) door de maag gaat, dat weet iedereen. Tijd dus om je liefste met Valentijn te verwennen met een culinaire verrassing. Met deze recepten maak je een valentijnsmenu dat je geliefde doet smelten.

Aan tafel zit een vrouw met een wit hemd aan. Een wit bordje staat voor haar klaar met in de hoofdrol bloemkool. Een visje gebakken in de boter ligt er bovenop met enkele spruitjes langs. Laat het valentijnmenu maar komen.

Oh ja, het oog wil ook wat. Zorg bij je valentijnsmenu voor extra sfeer met een mooi servies, servetten, een bloemetje, theelichtjes… 

Geef je schat een lief broodschapje of een boeket bloemen

Geen tijd om een valentijnsmenu te bereiden? Stop een romantische verrassing in de brooddoos met een lief briefje erbij. Of zeg het met bloemen. Lees hier waarom je met een boeket bloemen altijd scoort op Valentijn.

Tip: koken met bio-, hoeve- of streekproducten?

Voor alles wat lekker is om in deze valentijnsgerechten te gebruiken, vind je in de winkel een even lekkere bioversie. Of koop je producten recht van bij de boer. Er is steeds een verkooppunt bij jou in de buurt. Van gebak tot vleeswaren: ook met traditionele streekproducten kan je je valentijn verwennen!

Ga jij het valentijnsmenu zelf koken? Laat het ons weten

Ga jij een van onze valentijnsmenu recepten proberen? Wij zijn benieuwd naar het resultaat! Laat het zeker weten via FacebookInstagram of Twitter met #lekkervanbijons. Wil je op de hoogte blijven van de allerlaatste recepten en nieuwtjes, zet dan onze Pinterest- of YouTube-account bij je favorieten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.