Zelfgemaakte zandkoeken

De Warmste Week 2021: ook zo kan je je steentje bijdragen

Op 18 december is het weer zover. Dan gaat De Warmste Week opnieuw van start. Het thema? ‘Kunnen zijn wie je bent. Dat verdient iedereen.’ Heb jij zin om ook in actie te komen en mee te bouwen aan een warmere wereld? Dan helpen wij je graag op weg.

Wafeltjes, koekjes, cakes… het zijn maar enkele voorbeelden van gerechten die zich perfect lenen om te verkopen en zo geld in te zamelen voor een goed doel. Dankzij onze tips en recepten wordt jouw inzamelingsactie een groot succes!

Waaraan moet het ideale recept voor De Warmste Week voldoen?

Om een geslaagde activiteit op touw te zetten, moet je rekening houden met enkele belangrijke parameters. We sommen ze voor je op.

Gerechten die iedereen lust

Denk eraan dat je zoveel mogelijk winst wil maken voor het goede doel. Kies dus voor een recept dat veel mensen lusten, dat je gemakkelijk voor groot en klein kan serveren en dat je dus niet à la minute moet bereiden. Denk aan cake, taart, wafels, cupcakes, muffins of koekjes...

Kies je voor hartig, dan raden wij de verkoop van een maaltijdsaus zoals bijvoorbeeld spaghettisaus aan. Hiervoor heb je slechts één grote pot nodig en mocht je te veel hebben gemaakt, kan je de saus ook invriezen om op een ander moment te verkopen. Een grote pot is bovendien een stuk gemakkelijker te transporteren dan een gerecht met meerdere bijlages.

Makkelijk op te warmen of iets koud

We leven in coronatijden. Grote festiviteiten en bijkomsten zitten er dit jaar dus helaas niet in. Wat wel kan, is een activiteit in open lucht. Denk voor je actie aan een standje in open lucht. Op koude dagen is een heerlijke - snel op te warmen -  chocolademelk of een glühwein met veel seizoensfruit natuurlijk hart- en handverwarmend. Daarnaast kan je natuurlijk ook maaltijden bereiden die mensen zelf thuis kunnen opwarmen. Altijd handig, zo’n versbereide maaltijd.

Of speel in op de kerstgekte. Iedereen is nog op zoek naar een leuk cadeautje. Is er iets beter dan een versgebakken koekje? Belangrijk daarbij is een verzorgde afwerking en een mooie geschenkverpakking. Ontdek in onze video hoe je kerstkoekjes met glazuur maakt.

Geen al te hoge kostprijs en van ‘t seizoen

Let er bij de aankoop van je basisingrediënten op dat ze niet te duur zijn. Je wil namelijk winst maken. De perfecte ingrediënten voor een hartverwarmende maaltijd zijn wat ons betreft: boter, melk, eieren en/of groenten van het seizoen, zoals pompoen, knolselder of wortel. Door van het seizoen en lokaal te kopen, zijn je groenten niet alleen betaalbaar maar beperk je ook je voedselkilometers. We geven je enkele voorbeelden:

Voor bijna alle ingrediënten vind je in de winkel even lekkere bioversies. Koop jij graag je ingrediënten rechtstreeks bij de boer? Rechtvanbijdeboer.be bundelt alle verkooppunten in Vlaanderen.

Vlammetjes voor het goede doel

Klaar om tot actie over te gaan? Registreren kan via de website van De Warmste Week.

Tot slot willen we je nog heel veel succes wensen met je actie!

Organiseer jij iets voor De Warmste Week?

En ging je aan de slag met onze tips of recepten? Laat het ons weten met een leuke foto of video op Facebook, Twitter of Instagram met #lekkervanbijons.

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en schrijf je in op onze nieuwsbrief of volg ons ook op Pinterest en YouTube.