Groentefrietjes met pastinaak

15x genieten van pastinaak

Deze witgele wortel is een echte wintergroente. Z’n smaak is wat zoeter dan de gewone wortel en hij is ook iets zachter van structuur. Van soep en puree over stoofpotjes tot knapperige chips: met deze tips en recepten met pastinaak zet je ongetwijfeld iets verrassends op tafel!

Pastinaak klaarmaken: zo begin je eraan

Wil je pastinaak klaarmaken? Hou dan deze tips in het achterhoofd:

  • Kies in de winkel bij voorkeur voor pastinaak die er stevig uitziet. Zachte wortels zijn al wat ouder, maar kan je nog perfect gebruiken voor soep of puree.
  • Pastinaak kan je schillen zoals een gewone wortel, maar eigenlijk hoeft dit zelfs niet. Spoel hem voor gebruik goed af onder de kraan en snijd de uiteinden af.
  • Pastinaak bewaren doe je best op een koele plek. Zo blijft hij langer goed. 

Met pastinaaksoep de winter in

Een lekkere pastinaaksoep maken is echt niet moeilijk. Maak ze extra feestelijk met een speciale garnituur zoals in deze soep van pastinaak en knolselder met pastinaakchips. Liefhebbers van wat pit kunnen ook kiezen voor een soep van pastinaak en gember. Of ga je voor een soep als volledig maal? De groentegarnituur met pastinaak in deze maaltijdsoep met kip geeft een heerlijk frisse smaak.

Smeuïge pastinaakpuree

De milde smaak van pastinaak past heel goed bij zowel vis als vlees. Je tafelgenoten zullen aangenaam verrast zijn wanneer ze deze lichtzoete puree proeven. Je kan kiezen voor een pure pastinaakpuree, maar je kan ook combineren met andere groenten zoals knolselder of met aardappel zoals in dit varkenskroontje met gepofte appel en puree van pastinaak.

In een stoofpotje

Samen met andere groenten wordt pastinaak ook vaak gebruikt in lekkere stoofpotjes. Wat dacht je bijvoorbeeld van een groentebommetjes zoals dit stoofpotje van witloof, kool en pastinaak? Dit gezonde bijgerecht past echt bij alles. Of misschien heb je meer zin in een goede ouderwetse hutsepot van vergeten groenten en rookworst?

Ook fans van de internationale keuken kunnen met pastinaak aan de slag. Laat je gasten genieten van een cawl uit Wales of een Marokkaanse tajine met kalfsschenkel.

Tip: Maak je een stoofpot dat een tijdje moet sudderen op het vuur? Snijd de pastinaak dan in wat grotere stukken. Zo blijven ze lekker beetgaar.

Heb je een van onze recepten met pastinaak uitgeprobeerd? Of heb je zelf nog een tip? Laat het dan zeker weten via onze Facebook-pagina, op Twitter of via een leuke foto op Instagram met #lekkervanbijons!

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.