
Stoofpotje van rundvlees met pastinaak, pompoen en rammenas
Grote stukken groenten zijn top in dit gerecht. Te klein gesneden groenten koken anders tot moes. Grote stukken zorgen voor een heldere jus in dit stoofpotje van rundvlees.
Recept
Schil de groenten en snijd ze in vrij grote stukken. Houd de appels, mierikswortel en citroen over voor het bijgerecht.
Verhit wat boter in een ovenvaste pan, kruid het vlees met peper en zout en schroei het rondom dicht.
Draai het vuur lager en doe de groenten bij het vlees. Voeg de tijm toe en stoof de groenten even aan.
Blus vervolgens met het bier en zet het deksel op de pan. Zet de pan in de oven en laat anderhalf uur smoren op 170°C.
Schil de appelen en de mierikswortel. Rasp de appelen en mierikswortel naar smaak in een kom. Verfris met het sap van een halve citroen.
Werk het rundvlees af met flink wat gesnipperde peterselie en serveer met het pittige bijgerecht.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.